Ωχ, ατυχία! Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα κατά τη συμπλήρωση της φόρμας αναζήτησης. Σας παρακαλούμε, διορθώστε τα πεδία με την ανάλογη σήμανση.

Σύνθετη αναζήτηση

Σύνθετη αναζήτηση
  1. Υποχρεωτικό

  1. Υποχρεωτικό

  2. Προσοχή! Παρακαλούμε, προσδιορίστε τη διεύθυνση κοντά στην οποία θέλετε να αναζητήσετε.

     απο τη διεύθυνση: {{city}}

    Παρακαλούμε, επιλέξτε την κατάλληλη διεύθυνση:

    • {{item.Address}}

    Υποχρεωτικό

  1. Υποχρεωτικό

  2. Υποχρεωτικό

  3. Υποχρεωτικό

  1. Απλή αναζήτηση

    Απλή αναζήτηση
Η πλατεία Δαβάκη (πηγή: βιβλίο: "Καλλιθέα - Όψεις της ιστορίας του δήμου και της πόλης", έκδοση του Δήμου Καλλιθέας)

Η Καλλιθέα συγκαταλέγεται στα νότια προάστια της Αττικής. Η έκταση του Δήμου Καλλιθέας έχει έκταση 4.500 στρέμματα, ενώ ο πληθυσμός του – σύμφωνα με την απογραφή του 2011 – αγγίζει τις 100.000 κατοίκους. Η περιοχή της Καλλιθέας, πρωτοκατοικήθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ, ενώ ο μύθος λέει πως ο Θησέας, επιστρέφοντας από την Κρήτη, μετά την εξόντωση του Μινώταυρου, αποβιβάστηκε στις ακτές της Καλλιθέας. Η σύγχρονη ιστορία της Καλλιθέας, ξεκινά το 1884, με τη δημιουργία οικισμού από ιδιωτική Οικοδομική Επιχείρηση. Μερικοί από τους πρώτους κατοίκους ήταν ο νομικός Γεώργιος Φιλάρετος, ο έμπορος Λάσκαρις Λασκαρίδης και ο ιστορικός Γεώργιος Κρέμος. Το 1922, ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, εγκαταστάθηκαν περίπου 25.000 πρόσφυγες. Τα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Καλλιθέα αναπτύσσεται οικονομικά, καθώς αρκετά εργοστάσια, την επιλέγουν, ως έδρα τους. Κατά τη δεκαετία του 1990, το πληθυσμιακό προφίλ του Δήμου Καλλιθέας, μεταβάλλεται, ξανά, καθώς, ξεκινά η εγκατάσταση αρκετών ομογενών και μη, από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σήμερα, η Καλλιθέα έχει αναπτυγμένη εμπορική δραστηριότητα, με πλήθος καταστημάτων και μεγάλων επιχειρήσεων, να στεγάζονται στην περιοχή. Εδώ, επίσης, εδρεύουν, δύο από τα Πανεπιστήμια της Αττικής: Το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η Καλλιθέα, προσφέρει επίσης, αρκετές γαστρονομικές επιλογές, με πιο γνωστό προορισμό τις Τζιτζιφιές – συνοικία του Δήμου - για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Η πλατεία Δαβάκη (πηγή: βιβλίο: "Καλλιθέα - Όψεις της ιστορίας του δήμου και της πόλης", έκδοση του Δήμου Καλλιθέας)

Πολύβουη και ζωντανή περιοχή η Καλλιθέα, προσφέρεται για ψώνια – ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, δώρα, ηλεκτρικές συσκευές, φωτιστικά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα – είναι μερικές μόνο από τις επιλογές. Λόγω του πολυεθνικού προφίλ της περιοχής, δε λείπουν και πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως ρωσικό βιβλιοπωλείο, ρωσικό εστιατόριο, αρμένικα αλλαντικά και τυριά, κ.ά Στο Δήμο Καλλιθέα, θα συναντήσουμε μερικούς από τους πιο γνωστούς δρόμους της Αθήνας: Λεωφόρος Συγγρού, Λεωφόρος Θησέως (επίσημη ονομασία Ελευθερίου Βενιζέλου), Δαβάκη, Κρέμου, Φιλαρέτου, Δημοσθένους, Σιβιτανίδου, Ματζαγριωτάκη, ενώ ποιος δεν έχει ακούσει για την Πλατεία Δαβάκη.

Αξιοθέατα

  • Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου»
  • Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού
  • Μουσείο Αφής – Φάρος Τυφλών

Φαγητό και Διασκέδαση

Shopping

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Μοιραστείτε το:
  • Αποστολή στο Twitter
  • Αποστολή στο Facebook